Demo’s

Demo’s

De volgende games kun je op 2 juli op de GEMH Game Gallery uit komen proberen, ofwel in een van de booths of op onze Mobile Lounge!

Hieronder lees je alles over de demo’s die op ons plein te vinden zullen zijn!

Blossom

Floris Thoonen Design

Blossom is een PC game die je bloemen laat groeien door je eigen emoties! Het spel is ontwikkeld als afstudeerproject aan de TU Eindhoven met het doel om te ontdekken hoe verschillende gezichtsuitdrukkingen op een leuke manier gebruikt kunnen worden in een spel.

In het spel kan je door verschillende emoties te uiten reageren op, een kunstwerk maken en bloemen laten groeien. Blossom is dus een leuke en laagdrempelige manier om aan de slag te gaan met emotieherkenning of expressie, maar is door gekke bekken trekken ook goed voor je humeur!

Tracks of Thought

Tidbits Play

Tracks of Thought is een PC game gevormd door je persoonlijkheid. Ga op (zelf)verkenningsreis in een trein vol insecten, los sociale conflicten op in kaart battles, en leer je eigen kwaliteiten + valkuilen kennen! Binnenkort zal Tracks of Thought ook te koop zijn op Steam.

DUST

Radboud Universiteit Nijmegen

DUST is een VR game ontwikkeld in samenwerking met de politieacademie! In DUST leer je je ademhaling onder controle te krijgen terwijl je naderende vijanden moet neutraliseren! Dit is essentieel voor politieagenten die zich vaak in stressvolle situaties bevinden. Op die manier kunnen ze, zelfs onder extreme omstandigheden, de juiste keuzes maken!

Let op: hoewel de game niet realistisch is, is de minimumleeftijd voor DUST 12 jaar!

Asgaard Saga

Berkel-B, De Lerende Mens & Radboud Universiteit Nijmegen

Dyslexie, 1 op de 10 kinderen krijgt er mee te maken. Dansende letters en moeilijke klanken. Leren is niet altijd even makkelijk en leuk voor deze kinderen. Daarom hebben wij voor kinderen met dyslexie en alle kinderen die moeite hebben met lezen en spellen Asgaard Saga ontwikkeld!

Asgaard Saga helpt kinderen, volledig zelfstandig, aan meer leesplezier, leesmotivatie en leeskilometers! Het kind gaat op avontuur met zijn zelfgekozen avatar. Het karakter is een jonge dappere krijger. Deze helpt de dorpsbewoners met hun problemen. Om de dorpsbewoners te helpen heb je materialen nodig. Deze kun je krijgen door oefeningen te doen, die met lezen en spellen te maken hebben.

Monument Valley

UsTwo Games

Monument Valley is een indie-puzzelspel ontwikkeld en uitgegeven door UsTwo Games. De speler leidt in dit mobiele spel een prinses genaamd Ida door doolhoven van optische illusies en onmogelijke objecten! Dit doe je door de wereld om Ida heen te vervormen zodat je verschillende uitdagende platforms kunt bereiken.

Silver

Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie, Universiteit Gent
& Create.EU

Silver focust op het versterken van de mentale weerbaarheid bij jongeren tussen 12 en 16 jaar. Silver laat alle jongeren kennismaken met geestelijke gezondheid en geeft hen vaardigheden om hun mentale gezondheid te versterken.

In deze mobiele serious game volg je 4 verschillende personages tijdens hun bezoek aan het Silver festival! Tijdens het festival bepaal jij hoe ze zich voelen en reageren. Jouw keuzes bepalen hoe de dag van Adam, Nora, Ben en Lotte er uitziet!

Wie heeft het gemaakt?

DEEP

Monobanda

DEEP is een meditatief VR spel dat je kunt besturen met je eigen ademhaling. Door gebruik te maken van een rustige, diepe buikademhaling kunnen spelers zich voortbewegen door een fantasierijke onderwaterwereld met mooie planten en dieren.

Onderzoek naar DEEP liet zien dat spelers zich meer ontspannen voelden na het spelen en het meervoudig oefenen met DEEP zorgde voor een vermindering in angstklachten! Kom tot rust met DEEP.

#SelfCare

TRULUV

De experimentele mobiele game app #SelfCare is hier om je troost te bieden! Het is een veilige ruimte, wanneer je dat ook maar nodig hebt. Geen druk, geen winsten, geen alerts en geen streaks! De makers van #SelfCare geloven erin dat liefde fijner voelt dan winnen.

In #SelfCare vind je prettige rituelen waarin je magischerwijs de kleur van je slaapkamermuren kunt transformeren, wat advies kunt krijgen van je tarotkaarten, en lekker kunt knuffelen met je kat. Geniet ervan, en kom tot rust. Tijd voor een beetje #SelfCare!

Wie heeft het gemaakt?

Spiegelstem

Monobanda

Spiegelstem is een fysieke ruimte met interactieve lichtprojectie. Je “verft” door geluid te maken kleuren, lijnen en figuren op de projectievloer van de ruimte. Een camera en microfoon registreren alles wat je doet wat vervolgens wordt vertaald naar geprojecteerde visuele beelden. Alles mag! Praten, neuriën, schreeuwen, stampen: elk geluid produceert andere kleuren en texturen.

Met je lichaam “stuur” je de verfkwast. Spiegelstem nodigt je op deze manier uit om je gevoel met je hele lichaam te uiten en te voelen. Spiegelstem reageert op je emoties: je wordt gezien en gehoord. Spelenderwijs creëer je een persoonlijk kunstwerk dat je met je eigen bewegingen en stemgeluid hebt gemaakt!

Switch Sports

Nintendo

Zwaai, trap en smash je een weg naar de overwinning in Nintendo Switch Sports voor de Nintendo Switch!

Pak een Joy-Con en doe mee aan diverse sportactiviteiten door zelf in beweging te komen. Nodig je vrienden en familie uit en speel samen op hetzelfde Nintendo Switch-systeem*, of zoek online naar nieuwe tegenspelers!

Snipperclips

Nintendo

Maak kennis met Snip en Clip – twee papieren vrienden die dol zijn op puzzels!

Of er nu een vorm gevuld moet worden, een basketbal gedunkt moet worden, of een hamster in nood verkeert, Snip en Clip doen wat ze kunnen om het probleem op te lossen. Snipperclips kun je prima spelen met vrienden! Knip er lekker op los en denk samen na over hoe je de puzzels op kunt lossen!

Hit-n-Run

Koontz Interactive & Radboud Universiteit Nijmegen

Hit-n-Run is een mobiele game waarin je jouw impulscontrole kunt trainen door te reageren op neutrale foto’s en rookfoto’s te negeren. Door deze training worden aan roken gerelateerde voorwerpen, zoals een sigaret, minder aantrekkelijk en wordt het gemakkelijker om te stoppen met roken!

Daarnaast speel je in teams, waarbij je samenwerkt met leeftijdsgenoten die ook willen stoppen met roken. Binnen je team moedig je elkaar aan, ondersteun je elkaars stoppogingen, en strijd je tegen andere teams. Hit-n-Run speel je op je mobiele telefoon, zodat je de game altijd kunt inzetten ter afleiding op momenten dat je veel zin hebt in een sigaret.

Here Comes Niko!

Frog Vibes

Here Comes Niko! is de actieve PC game voor de vermoeide mens! Ren en spring rond pittoreske eilanden, ontmoet de vriendelijke bewoners en kom tot rust op een speelse manier. Heerlijk!

SoulPaint

Hatsumi VR & Monobanda

Voel jij je wel eens angstig? Of voel je allerlei emoties maar kun je ze niet zo goed plaatsen of uiten? Met SoulPaint kun je op een fantastische nieuwe manier spelen met je gevoel.

In deze VR game krijg je de kans om je eigen innerlijke wereld te ontdekken, tekenen en ermee te dansen! Dus voel je je even niet zo lekker, of barst je juist van blijdschap? Gooi het er allemaal uit in SoulPaint!

Embodied Connection

In Embodied Connection navigeer je met je gehoor en beweging door een immersive natuuromgeving die alleen bestaat in geluid. In een dialoog tussen je eigen herinneringen, verbeelding en het geluidslandschap geef je zelf het verhaal vorm. De verhalen die je achterlaat worden bewaard in de “zadenbank” van het geluidslandschap, waar toekomstige bezoekers ze kunnen terugvinden!

Doordat je moet navigeren op basis van alleen gehoor, word je gestimuleerd actief met het eigen voorstellingsvermogen bij te dragen aan hoe de ervaring eruitziet! Net zoals het lezen van een boek ook meer ruimte voor verbeelding laat dan het kijken van een film. Hiermee wordt de kracht van de eigen verbeelding ervaarbaar gemaakt en wordt gestimuleerd deze ook buiten de ervaring te benutten voor het ervaren van verbondenheid.

Bouke Bouwt

Game Tailors

In de leuke en nuttige PC game Bouke Bouwt leer je zinsstructuren herkennen en zelf te bouwen! Bouw erop los, verzamel punten en oefen met delen van taal die je moeilijk vindt. Met Bouke Bouwt blijft het leuk!

Ibb & Obb

Richard Boeser, Roland IJzermans & Codeglue

Ibb & Obb is een spel voor twee, waarbij je samenwerkt in een puzzelwereld met wisselende zwaartekracht! Samenwerken is belangrijker dan ooit, want zonder elkaar zijn de puzzels niet op te lossen!

Please, Touch the Artwork

Thomas Waterzooi

Please, Touch The Artwork is een reeks raadselachtige, verhaalrijke kunstzinnige zen-games en -ervaringen!

Wat gebeurt er als je het kunstwerk WEL aanraakt? In deze zen-puzzel slash verhalend avontuur zul je de geheime wereld achter iconische abstracte schilderijen verkennen door middel van meer dan 160 puzzels. Een esthetische reis naar de oorsprong van moderne kunst, met een heerlijk rustgevende jazzy soundtrack!

Mindlight

GainPlay Studio & GEMH Lab

Wat als je op een leuke en speelse manier kon leren omgaan met je angsten? Met Mindlight leer je letterlijk je eigen brein weer onder controle te krijgen, en tot rust te komen om vijanden te verslaan in een spannend spookhuis. Leer je Mindlight te beheersen, en overwin je angsten!

Minecraft

Mojang Studios & Xbox Game Studios

Bouw je eigen wereld in Minecraft! Je verbeeldingskracht is de grens, en je Minecraft wereld jouw speeltuin. Of je nu je droomhuis wilt bouwen, andere spelers wilt helpen met hun project, of gewoon vijanden wilt verslaan; het kan allemaal.