Over Ons

Wij zijn het Games for Emotional and Mental Health (GEMH) Lab, en wij zijn een groep van wetenschappers, designers en ontwikkelaars die samen werken aan videogames die ons welzijn kunnen verbeteren.

Wie Zijn Wij?

Wij zijn een lab dat zich bezig houdt met de ontwikkeling én het onderzoeken van videogames-voor-welzijn. De wetenschappelijke onderbouwing van deze projecten is erg belangrijk voor ons, maar we streven er net zo hard naar om ervaringen te creëeren die niet onderdoen voor commerciële games.

We hebben vele internationale partners met wie we samenwerken, zoals psychologen, neurowetenschappers, ervaren game designers en kunstenaars. Samen ontwerpen we speelse ervaringen die de kracht van video games benutten om het welzijn van jongeren te verbeteren.

Tot slot vinden we het belangrijk om het stigma rondom video games tegen te gaan, en nuance aan te brengen in de discussie. Daarom creëeren we door middel van evenementen zoals de GEMH Game Gallery bewustzijn onder een zo breed mogelijk publiek.

GEMH Game Gallery Organisatoren

Dr. Joanneke Weerdmeester

Joanneke streeft er altijd naar om wetenschap en kunst samen te laten smelten in fantastische games-voor-welzijn projecten en samenwerkingen.

Nastasia
Griffioen

Nastasia is optimistisch over de mogelijkheden van mens-gerichte technologieën, is een MCU fangirl, en houdt van lezen en tekenen.